Werken in Ternat van start, verkeersdruk stijgt in Asse

Op 6 juni start Fluvius met werken aan de nutsvoorzieningen ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E40 in Ternat. Tot augustus worden de bestaande nutsleidingen vervangen, verplaatst en overgekoppeld. De werken zullen tot eind augustus duren. In september-oktober volgt dan de eigenlijke herinrichting van de op- en afritten. Die herinrichting moet in de toekomst zorgen voor veiligere verkeerssituaties en een vlottere doorstroming, zowel op de Assesteenweg als op de op- en afritten.

“De situatie zal verbeteren voor álle weggebruikers. De fietsers kunnen uitkijken naar afgescheiden fietspaden, veilige oversteekmogelijkheden en conflictvrije kruispunten. De gebruikers van het openbaar vervoer mogen twee nieuwe bushavens verwachten en voor de automobilisten komen er voorsorteerstroken,” zegt Vlaams minister Ben Weyts. Het gaat hier om een investering van 3,4 miljoen door het Vlaams Gewest.

Uiteraard zal de evolutie van de werken een impact hebben op het verkeer van en naar Asse. De herinrichting van het complex zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

Topartikels bij Goeiedag.be