Ook huiszoekingen in Asse

Bij een grootschalige politieactie in de ochtend van 7 mei werden huiszoekingen uitgevoerd op niet minder dan 200 adressen. Doelwit van deze groots opgezette politieactie – waaraan meer dan 1.200 politiemensen deelnamen – was het Roma milieu van autodieven.

In de voorbije twee jaar wisten de gewiekste dieven met zo’n 500 auto’s aan de haal te gaan. Hierbij gebruikten zijn een oplichters truc: ze kochten van particulieren tweedehandse auto’s die zij ‘betaalden’ via hun smartphone. Vervolgens toonden zij een vals ontvangstbewijs en gingen er met de wagen vandoor.

Bij de huiszoekingen in Vlaams-Brabant werd er ook in Roosdaal en Asse opgetreden. In Asse kreeg het terrein van de Roma’s langsheen de Brusselsesteenweg bezoek van de federale en lokale politie. Ook het doortrekkersterrein van de provincie in de Oude Merchtemsebaan, tussen het PIVO en industriezone Doornveld, kreeg bezoek van de agenten. Gelijktijdig werden ook in Frankrijk invallen gedaan op zeven verschillende plaatsen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk