Flitsmarathon in AMOW-zone

Op 3 en 4 april werd in heel Vlaanderen een flitsmarathon gehouden. Dat gebeurde ook in de politiezone AMOW waar op 10 verschillende plaatsen in Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel bemande snelheidscontroles werden georganiseerd. Er werden 2342 voertuigen gecontroleerd en   578 bestuurders geverbaliseerd.

Op de Brusselsesteenweg in Merchtem werden 63 van de 80 gecontroleerde voertuigen in de zone 50 geverbaliseerd, goed voor een triest record van 78,75% gevallen van overdreven snelheid. Nog in Merchtem werd op de Heirbaan een snelheidsrecord van 105 km/uur genoteerd waar de limiet 50 km bedraagt.

Twee onbemande snelheidscamera’s in Asse-Terheide en Zellik wisten 134 gevallen van overdreven snelheid vast te leggen op een totaal van 23.266 voorbij rijdende voertuigen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk