80 jaar KSA Walfergem

De KSA van Walfergem telt zo’n 80 leden en bestaat dit jaar … 80 Jaar. Dat wordt uiteraard gevierd en wel in het weekend van vrijdag 26 en zaterdag 27 april. Het begon 80 jaar geleden met Eugène Raeymaekers, een jonge priester die bij de paters van Walfergem de studenten op school en op internaat (toen nog het Klein Liefdewerk) animeerde.

Op 1 oktober 1938 stichtte hij de Katholieke Studenten Actie met studenten uit het internaat van Walfergem. Na enige tijd werden ook niet internen toegelaten. Vandaag is de KSA pure ontspanning, maar toch nog steeds met een vormend karakter. Ook een proost heeft KSA Walfergem niet meer. Die taak werd in het verleden 26 jaar lang ingevuld door pater Mathieu Coninx. Na hem kwam van 1982 tot 1990 pater Herman Cooreman.

Vandaag heeft KSA Walfergem alleen nog volwassenbegeleiders. In 2009 verhuisde de KSA van de versleten, 30 jaar oude houten chalets op het kloosterdomein naar het gebouw van de oude Beschutte Werkplaats.

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 april is er een groot verjaardagsweekend voorzien in een voor de gelegenheid opgetrokken feesttent aan de lokalen in het Stevensveld. Op vrijdagavond is er een wandelzoektocht en aansluitend biercafé waar een speciaal gelegenheidsbier wordt voorgesteld. Dit werd gebrouwen met Assese hop in samenwerking met brouwerij Dok’s uit Asbeek.

Zaterdagnamiddag kunnen jongens en meisjes zich uitleven in het Kinderdorp en kan er vanaf 17u gesmuld worden van een heerlijke BBQ. Om 19u30 is er een receptie en daarna gaat de dansvloer open met optredens van Bel-Air, coverband Kraai Kraai Kraai en tenslotte de beste plaatjes van de afgelopen 40 jaar. Voor de wandelzoektocht moest op voorhand worden ingeschreven, maar alle andere activiteiten zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Voor meer kan je terecht op de Facebookpagina van KSA Walfergem (www.facebook.com/ksawalfergem).

ASSE KSA Walfergem vroeger
De KSA van Walfergem bij de oprichting in 1938
KSA Walfergem vandaag
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk