Fietsdiefstal preventiemaand

De politiezone AMOW roept de maand maart uit tot ‘fietsdiefstal preventiemaand’. Fietsers krijgen de raad hun fiets slotvast te zetten met twee fietssloten van een verschillend type, hun fiets met het kader te bevestigen aan een niet verplaatsbaar voorwerp, dat op een goed verlichte plaats te doen en geen accessoires of waardevolle spullen op je fiets achter te laten. De gemeenschapswachten zullen de hele maand controleren of je fiets slotvast is en eventueel een flyer achterlaten.

Verder dringt de politie er ook op aan om je fiets te laten graveren. Dat kan tijdens de graveeracties op dinsdag 12 maart (station Asse, 16-18.30 u), donderdag 14 maart (station Mollem, zelfde uren), dinsdag 19 maart (Markt Asse, 10-12) en woensdag 203 (station Zellik, 12-14) of door een afspraak te maken via 02 45 08 81 of sandra.vanderkelen@police.belgium.eu of dorien.denijs@police.belgium.eu  Bij het graveren moet je je identiteitskaart bij hebben.

Wordt je fiets toch gestolen, doe dan aangifte bij de lokale politie of via www.police-on-web.be en neem een kijkje op www.gevondenfietsen.be. Ook de politie van AMOW publiceert op deze website foto’s van gevonden fietsen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk