Asse Carnaval top ondanks dreigende regen

Je kan als organisatie – ook als carnavalsvereniging – alles organiseren behalve het weer. En er zijn ook nauwelijks nog Arme Klaren waar je eieren naar toe kan brengen. Carnaval Asse dreigde in het water te verdrinken maar wonder boven wonder werd de stoet grotendeels gespaard van de hemelsluizen. De publieke belangstelling was wat minder maar wie toch de moed had gehad om te komen, werd beloond. De 41ste carnavalstoet mocht gezien worden.

Het zijn klassieke beelden: verklede kinderen met plastic zakken (hallo de klimaatmars!) die grabbelen en graaien naar de snoepjes en andere hebbedingetjes die door de deelnemende groepen worden uitgestrooid. De reclamekaravaan had het – door de weersomstandigheden – laten afweten maar de stoet was er één met alles erop en eraan: muziek, mooie kostuums, indrukwekkende praalwagens en een horde prinsen, koningen en keizers met hun schoonste pluimendracht.

Hoe dichter de stoet bij het centrum kwam, hoe meer toeschouwers langs de kant van de weg. Op de Markt wachtte de jury en werd de zondag van carnaval afgesloten met de traditionele Assekoekenworp.

Voor meer foto’s, scroll naar beneden voor onze fotospecial (rechter kolom)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk