Plataanlaan en Wilgendaal

Gilbert Verdoodt, kersvers gemeenteraadslid voor ZR-VOLK, interpelleerde tijdens de gemeenteraadzitting van eind januari over het installeren van nieuwe verlichting in de Plataanlaan en Wilgendaal. Hij had opgezocht dat de nieuwe LED-lampen weliswaar voldoende licht geven maar dit licht niet breed genoeg verspreiden zodat er tussen twee lichtpunten donkere ruimtes blijven op de straat en op het voetpad.

Bovendien merkte hij op dat sommige lichtpunten in de Plataanlaan wel erg dicht bij de bomen staan zodat een optimale verlichting niet kan gegarandeerd worden. Tenslotte was hij van oordeel dat de voetpaden in de Plataanstraat aan reparatie toe zijn omdat de wortelen van de bomen de voetpaden omhoog stuwen.

Schepen van openbare werken Rik De Baerdemaeker (CD&V) antwoordde: “Wij zoeken een oplossing in samenwerking met Eandis. Nadat de verlichting is geïnstalleerd zullen wij de voetpaden herstellen en kijken waar eventueel bomen moeten gerooid worden”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk