Anders: “Dit tart alle verbeelding”

Anders heeft niet gewacht tot de gemeenteraad van maandag om zijn verontwaardiging uit te schreeuwen. “Dit tart alle verbeelding”, zegt de oppositiepartij, “na amper vier weken worden de belastingen drastisch verhoogd”.

Anders rekent voor dat de verhoging van de personenbelasting en van de gemeentelijke opcentiemen een gezin van tweeverdieners minstens 514 euro per jaar meer zal kosten. De personenbelasting gaat met 15% omhoog, de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing met 25%. De verhoging van de onroerende voorheffing treft ook de ondernemingen die welvaart en tewerkstelling creëren, zegt Anders.

Anders vreest dat de verhoging van de belastingen een begin is van een negatieve economische spiraal omdat de koopkracht en de welstand van de burger zullen afnemen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk