Bewoners Edingsesteenweg krijgen ongelegen brief

Een brief krijgen die je eraan herinnert dat je huis of eigendom zal onteigend worden is zeer onaangenaam. Die brief krijgen op de dag voor kerstmis is nog veel minder aangenaam. Dat is nochtans wat gebeurde met een 25-tal bewoners van de Edingsesteenweg in Asse. Dat hun eigendom vroeg of laat zou onteigend worden, wisten ze al langer, maar een brief van het Agentschap Wegen en Verkeer op de dag voor kerstmis zette een domper op de feestvreugde bij de mensen die zo’n brief in de bus kregen.

Inhoud van de brief: de woningen moeten plaats maken voor het aanleggen van de ringweg, meer bepaald voor de aansluiting op de Edingsesteenweg. De bewoners van de zogenaamde ‚Äėreserveringsstrook‚Äô (ongeveer ter hoogte van de Terlindenweg) kregen de mededeling dat binnenkort hun eigendom zal worden opgemeten door landmeters van het studiebureau dat door AWV werd aangesteld. Een eerste stap naar onteigening.

Een woordvoerder van AWV benadrukt dat de bewoners al geruime tijd op de hoogte zijn van het feit dat AWV hun eigendom wil verwerven om de aanleg van de ringweg mogelijk te maken. Het studiebureau wil graag na nieuwjaar aan de slag en dus moesten de brieven voor het einde van het jaar verstuurd worden. Zeer tot onvrede van een aantal (vaak bejaarde) bewoners die er eigenlijk niet weg willen. Zij stellen hun laatste sprankeltje hoop op de procedure (tegen het huidige tracé) die het actiecomité ARMA bij de Raad van State heeft ingesteld.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk