Claim the Climate, Asse doet mee

Op zondag 2 december, de eerste dag van de COP24 – de internationale ‘Conference of Parties’ in het Poolse Katowice, wordt in Brussel de grootste klimaatmobilisatie ooit in BelgiĂ« georganiseerd. Vanuit het hele land komen burgers naar de hoofdstad om een ‘ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatsbeleid’ te claimen (‘claimen’ betekent: aanspraak maken op dat waar je recht op hebt).

Ook de Fietsersbond van Asse wil zijn steentje aan de actie bijdragen. Ze willen naar Brussel fietsen via delen van de nieuwe fietssnelweg naar Brussel (F212) en nemen een mooie autoluwe (deels autovrij) route door Brussel. Er wordt vertrokken om 11.15 aan het Gemeenteplein in Asse (voor het gemeentehuis) en om 12 uur aan het perron van het station van Zellik. Registreren kan via de website http://www.claimtheclimate.be/


Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk