Provincie schrapt uitbreiding Bomaco

De provincie bergt de plannen om de Bomaco-site in Zellik uit te breiden definitief op. Nadat het buurtcomit√© De Acht Wilgen, de oppositie √©n het gemeentebestuur zich tegen de plannen hadden gekeerd, schrapt de provincie de mogelijke uitbreiding van de site ‚Äėomdat er geen draagvlak voor is‚Äô.

Nadat houthandel Bomaco zijn activiteiten drie jaar geleden stop zette, onderzocht de provincie de mogelijkheid om de site (tussen Broekooi en PIVO) uit te breiden met landbouwgebied om zo een aantrekkelijke site te cre√ęren. Er werd openlijk gespeculeerd over opslagplaatsen voor e-commerce. Dat zou een grote mobiliteitsdruk teweeg brengen. Het comit√© en de partij Zellik-Relegem brachten de plannen in de openbaarheid.

Nu besliste de provincie dus om het onderzoek van de reconversie te beperken tot de afmetingen van de voormalige Bomaco-site. De resultaten van dit onderzoek zouden volgend jaar bekend moeten zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk