Tweemaal Pat Van Hemelrijck in CC Asse

Pat Van Hemelrijck is de centrale gast van de Hopduvelfeesten 2018. Op vrijdag 31 augustus staat hij zelf op de planken van het cultuurcentrum met de revue Hop Hop Flavoria. Een revue is puur amusementstheater met dans-, zang- en variéténummers en lichtvoetige komische sketches. De theatermaker slaat hiervoor de handen in elkaar met kunstenaars, acteurs en muzikanten van het Alibi Collectief en de Fundacion Patagonista.

Al veertig jaar maakt Van Hemelrijck theater met voorwerpen, decors en mechaniekjes. Na een eerste artistiek verhaal met Radeis (samen met Josse De Pauw) richt hij in 1991 Het Alibi Collectief op: een collectief dat staat voor artistieke experimenten, tweedehands stofzuigers, filmprojecties, videomonitoren, teksten en muziek.

De titel van de revue verwijst enerzijds – ‘Flavoria’ – naar het voormalige Brusselse laboratorium van de firma ‘Universal Flavors’ waar Pat zijn Alibi Collectief haar werkplek had. En anderzijds – Hop Hop’ – naar de Assese Hopduvelcultuur. De centrale gast verwerkt ook de verhalen uit zijn jeugdjaren in Tenberg in de voorstelling.

Tickets via www.ccasse.be en T 02/ 4560160.

Bizar

Dan is er de familievoorstelling Bizar. Op zondag 2 september in de CC. ‘Bizar’ is een speelse en muzikale familievoorstelling van muziektheater De Kolonie. Een voorstelling in het kader van de Hopduvelfeesten 2018. Centrale gast Pat Van Hemelrijck zorgde voor het decor en injecteerde hiermee de voorstelling met een flinke scheut fantasie en zottigheid.

Pat zorgt zowel voor een tentoonstelling binnen als een levende expo buiten de muren van het Oud Gasthuis, er is de familievoorstelling Bizar van De Kolonie MT en de revue-voorstelling Hop Hop Flavoria.

Tickets voor Bizar via www.ccasse.be en T 02/ 4560160.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk