Perrons worden verhoogd en vernieuwd

Op 19 maart starten NMBS en Infrabel werken aan het station van Asse. De perrons worden verhoogd en vernieuwd. NMBS en Infrabel investeren 1,2 miljoen euro in de verhoging en vernieuwing van de perrons in Asse voor meer comfort en veiligheid van de treinreizigers.

Perrons 1 en 2 in het station Asse worden verhoogd en volledig vernieuwd. Op de vernieuwde perrons komen nieuwe schuilhuisjes, zitbanken, energiezuinige Led-verlichting, luidsprekers en blindengeleidetegels. De verhoogde perrons worden via toegangshellingen vanuit de parking en het voetpad integraal toegankelijk gemaakt voor minder mobiele reizigers, reizigers met bagage, kinderwagens …

De werkzaamheden voor de vernieuwing van de perrons worden gefaseerd uitgevoerd en zullen starten met perron 2. De vernieuwing gebeurt in 4 fasen zodat de perrons voor de reizigers altijd toegankelijk blijven. Vanaf augustus 2018 zal perron 1 worden aangepakt.

De hinder voor de reizigers blijft beperkt. Voor het plaatsen van de nieuwe perronboorden zal er in de weekends van 28-29 april en 25-26 augustus 2018 geen treinverkeer mogelijk zijn. NMBS legt tijdens deze weekends vervangbussen in.

De werkzaamheden zullen voorjaar 2019 klaar zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk