Wie doet het licht uit?

Sigrid Goethals (N-VA) bekloeg er zich over dat op de voetbalvelden van Asse (in de Bergestraat) de lichten vaak ’s nachts  branden. De sterke lichten zijn niet alleen een vorm van lichtvervuiling die het leven van nachtdieren en –vogels ontregelen maar houden ook buurtbewoners uit de slaap. Bovendien kost elektriciteit ook geld. Daarnaast merkt Goethals ook geregeld dat de verlichting in het Waalborrepark overdag blijft branden.

Marc Verelst, voorzitter van het directiecomité AGA, antwoordde dat vandalen zich toegang hebben verschaft tot een schakelaar die zich buiten bevindt. Zo kunnen zij de lichten aansteken. De schepen deelde mee dat de schakelaar ‘zal gesuprimeerd’ worden. Dan kan de verlichting enkel nog vanuit de kantine aangestoken of gedoofd worden.

Wat het Waalborrepark betreft, wist Verelst te melden dat de verlichting in het park via een sensor wordt aan- en uitgeschakeld. Maar het zou wel kunnen dat de sensor bij mistig weer de verlichting laat aanfloepen. Maar dat zou de zichtbaarheid in het park enkel ten goede komen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!