Iets minder volk op feestbussen De Lijn

In de nacht van oud naar nieuw vervoerden de ‘feestbussen’ van De Lijn zo’n 15.600 feestvierders in Vlaamas-Brabant. Dat zijn er zo’n 2.000 minder dan vorig jaar. De populairste bestemming was Leuven. Feestbus 335 (Leuven-Rotserlaar-Aarschot) telde de meeste reizigers.

Twee op drie feestbus gebruikers deed dat in Oost-Brabant met Leuven als topbestemming. Toch waren er iets minder feestvierders dan vorig jaar. In het Pajottenland en de zuidelijke Vlaamse Rand
vervoerden de chauffeurs van De Lijn Vlaams-Brabant dit jaar zo’n 4 000 reizigers, ongeveer 15 procent meer dan vorig jaar. Onder meer de lijnen die Halle en Lennik met de omliggende gemeenten verbonden, trokken extra feestvierders aan. Ook de lijnen naar Brussel waren een succes.

In de Noordrand maakten afgelopen avond en nacht meer dan 1 400 feestvierders gebruik van de bussen van De Lijn, iets minder dan vorig jaar. Lijn 214, die Aalst en Asse met het centrum van Brussel verbond, kende de grootste drukte. Ook lijn 282 tussen Vilvoorde en Mechelen trok heel wat reizigers. In totaal reden er in de provincie 30 feestbuslijnen. De feestbuslijnen waren mogelijk dankzij de steun van verschillende gemeenten, de Intergemeentelijke Preventiedienst in het Pajottenland en AB InBev in Oost-Brabant.

Topartikels bij Goeiedag.be
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!