Autoloos op 17 september

Auto’s aan de kant op zondag 17 september. Op die dag zullen de trappers en stappers weer heer en meester zijn in de Hopduvelgemeente. Dan is er de 16de editie van de autoloze zondag. In plaats van het razen van wagens en vrachtwagens kan je de geluiden horen van kermis, rommelmarkt, terrasjes en spelende kinderen.

Van 14 tot 18.30 uur is er rommelmarkt in de Weversstraat en Stationsstraat (langs beide zijden), Steenweg, Kalkoven en Nerviërsstraat. De inschrijvingen liepen als een trein: alle plaatsen zijn ingenomen, het is dus niet meer mogelijk om nog een standplaats te reserveren. Paardenkoetsen vervoeren je gratis van Wijndruif tot Markt en terug. Ook de kermis is opnieuw van de partij.

Studio Asse

Nieuw is dat Autoloze Zondag nu ook letterlijk ‘een stem’ krijgt met Studio Asse: tussen leuke muziekjes door krijgt het publiek ook non-stopinformatie op het plein voor het Oud Gasthuis. Omstreeks 14.30 uur geeft Studio Asse het startschot voor de ‘warmste week’ en krijgen Assese verenigingen een unieke kans om hun project/initiatief voor te stellen aan een ruim publiek. Je vindt op het plein ook het bibcafé met doorlopende boekenverkoop.

De Fietsersbond van Asse voorziet een ruime fietsenstalling en in de preventietent van de politie kan je terecht om je fiets te laten graveren van 13.00 tot 18.00 uur. Op parking Nieuwstraat (hoek Nieuwstraat / Steenweg) staat een mega-adventurebaan. Je kan er ook genieten van optredens van Dansstudio Sarah (om 15 uur) én Nicole en Hugo (om 15.30 uur). Dit zingend duo uit Wemmel reisde 20 jaar lang op allerlei cruiseschepen de wereld rond. Ze brengen hun grootste hit ‘Goeiemorgen, morgen’ in hun paarse Las Vegas-stijl en bijhorende danspasjes. Met hun liveversie van ‘Pastorale’ brengen ze ongetwijfeld elke Assenaar in vervoering.

Meer info over de verkeersmaatregelen vind je op www.asse.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk