Er werd geduveld op de Mèt

Er werd opnieuw geduveld op de Mèt. Schepen van Middenstand Riita De Vos gaf het startschot voor een reeks zomerse optredens in het hart van Asse. Helena Black mocht de reeks openen en Raymond van het Groenewoud zal er een daverend orgelpunt achter zetten. Maar voor het zover is, is er elke vrijdagavond om 20.30 uur een concert in openlucht. Tijd om een gezellig terrasje op te zoeken en te genieten.

Op 14 juli is het de beurt aan de Nederlands band Siembra met stomende muziek uit verre tropische oorden. Op 21 juli staat Bump, een coverband uit Asse, op de planken. Nog een weekje later is het de beurt aan de Merchtemse ambianceband DUK.

Meisjes

Augustus wordt ingezet met soul, gospel, jazz en wereldmuziek door Alexia Waku (uit Congo). William is een kind van de streek. Een ras entertainer die Vlaamse klassiekers afwisselt met eigen nummers. William komt naar de Mèt op 11 augustus. Op 18 augustus zullen The Fun Managers het publiek op de Markt entertainen met aangename muziek die ver over alle genres heen rijkt.

Op 25 augustus volgt een knallende apotheose: een uniek concert met Raymond van het Groenewoud. Exact 40 jaar geleden bracht hij zijn grote hit ‘Meisjes’ uit. Op de Mèt zal Raymond daar een nieuwe versie van brengen, zeer het zien en het beluisteren waard. Hij wordt bijgestaan door 40 ‘meisjes’ uit Asse.

Bij het openen van het concert van Helena Black bedankte Rita De Vos nogmaals alle deelnemende horecazaken ‘op de mèt’. Zonder hen geen geduvel op de Mèt!

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk