Politie AMOW zeer streng

Onder de naam ‘Zomerbob’ lanceerde de politie van de lokale zone AMOW een reeks acties die nog tot 4 september zullen voortduren. Kleine mobiele ploegen zullen het hele gebied doorkruisen met controles die gericht zijn op het onderscheppen van bestuurders die rijden onder invloed van alcohol of drugs. Buitenlandse bestuurders die betrapt worden zullen onmiddellijk hun boete moeten betalen. Wie dit niet kan, ziet zijn wagen (tijdelijk) in beslag genomen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een eerste maal opgetreden. De balans was vrij indrukwekkend. Op een paar uren tijd werd gecontroleerd in Zellik, op de Pontbeeklaan en op Droeshout. In het totaal werden 10 bestuurders betrapt die onder invloed reden. In Zellik werd ook een bestuurder onder invloed van drugs tegen gehouden.

16 rijbewjzen werden ingetrokken en 2 wagens tijdelijk in beslag genomen omdat de bestuurders hun boetes niet konden betalen. De politiezone kondigt nog meer controles aan in de zomer en raadt iedereen aan maatregelen te treffen wanneer je terugkeert van een barbecue of een zomerfestival. Zo is het best om op voorhand een bob aan te duiden, het openbaar vervoer te gebruiken of zelfs een taxi te nemen. Dat valt nog altijd goedkoper uit dan een zware boete te riskeren, zegt de politie van AMOW.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk