Over het dak en door de muur

Dinsdagnacht werd in een bedrijf in het Researchpark te Zellik ingebroken. Eerst werd de alarminstallatie onschadelijk gemaakt waarna de daders via het dak een gat maakten in de buitenmuur. Zo konden ze zich toegang verschaffen tot het gebouw. Om het hele gebouw te kunnen doorzoeken werden ook nog gaten in twee binnenmuren gemaakt. Er werden beamers, fototoestellen, laptops en cash geld uit een kluis gestolen.

Het parkmanagement is bezig met een uitgebreid veiligheidsplan voor het researchpark in nauwe samenwerking met de gemeente en de lokale politie. Het project voorziet in een betere verlichting, toegangscontrole op inkomend verkeer, gekoppeld aan camerabewaking. Het beveiligingsplan zal eerstdaags ingediend worden bij het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk