Eddie De Block voorzitter Intradura

Merchtems burgemeester Eddie De Block (Open VLD) is verkozen tot voorzitter van de ‘afval” intercommunale Intradura. Jan De Backer (CD&V), schepen van afvalbeleid in Asse, en Gunther Coppens (N-VA), schepen van afvalbeleid in Sint-Pieters-Leeuw, worden ondervoorzitter.

Intradura kaartjeDe intercommunale Intradura heeft 19 vennoten (gemeenten uit Vlaams-Brabant) zodat alle grote politieke partijen vertegenwoordigd zijn. Intradura moet het afvalbeleid goedkoper maken, o.m. door afvalophaling ‘grensoverschrijdend’ te maken en de uitbating van recyclageparken op mekaar af te stemmen zodat inwoners in de toekomst ook in recyclageparken in buurgemeenten terecht kunnen.

Intradura wil tegen het najaar operationeel zijn. Voorlopig verandert er dus nog helemaal niets voor de burgers van de deelnemende gemeenten (zie kaartje).

Het directiecomité bestaat verder uit Karel De Ridder (Groen, Dilbeek), Simon De Boeck (CD&V, Gooik) en Johan Servé (SP.A , Halle).

Topartikels bij Goeiedag.be