Flitsmarathon AMOW: 32% reed te snel

De nationale flitsmarathon werd ook in de politiezone AMOW georganiseerd. Op 24 uur tijd werden acht bemande cameracontroles gedaan. Hierbij werden 1723 voertuigen gecontroleerd. 552 reden te snel, dat is ruim 32 percent of bijna 1 op 3 van alle voertuigen gecontroleerd met bemande camera’s. Een bestuurder op de Steenweg op Vilvoorde (Opwijk) scoorde een record met 126 km per uur.

Ook in Merchtem, Asse en Wemmel waren er bestuurders die tegen 100 km per uur over wegen raasden waar meestal maar 50 km per uur mag gereden worden. Niet minder dan 16 bestuurders zullen hun rijbewijs moeten inleveren. Bij vier van hen gebeurde dit onmiddellijk.

De politie wijst er op dat de ‘algemene’ snelheid in de zone AMOW 50 km per uur is. Enkel waar verkeersborden aangeven dat men 70 of 90 km per uur mag rijden, mag dit ook daadwerkelijk. In fietsstraten en in de omgeving van scholen is de snelheid beperkt tot 30 km, in woonerven zelfs tot 20 km per uur.

Naast boetes voor overdreven snelheid werden ook PV’s opgesteld voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs of verzekering en GSM-gebruik achter het stuur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk