Mary Boduin (75) haalt herinneringen op aan Ann Christy

 

De vaste tekstschrijfster van Ann Christy, Mary Boduin (75), beklimt opnieuw het podium om unieke verhalen te vertellen over haar vriendschapsband met Vlaanderens meest geliefde zangeres. Zaterdag vond de première van het belevingsconcert plaats in GC De Muze in Meise, waar Ann Christy jarenlang woonde en leefde.

Wat hebben Ann Christy, Louis & Günther Neefs, Liliane Saint-Pierre, Jo Vally, Anneke Soetaert, Rita Deneve of Samantha met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal hits gezongen die uit de pen gerold zijn van tekstschrijfster en actrice Mary Boduin. Ze speelde ook 10 jaar bij de KVS in Brussel, stond aan de zijde van Louis de Funès op het witte doek en was twee jaar artistiek directeur in het Mudra van Maurice Béjart.

Nu Mary Boduin – woonachtig in Asse – 75 jaar is geworden, beklimt ze opnieuw het podium met de productie ‘Dat heet dan Gelukkig Zijn’, een voorstelling waarin ze op innemende manier bladert in wat ze noemt ‘haar mooie dagboek’.

Zaterdag vond de première plaats in GC De Muze in Meise. Er werden liedjes van Ann Christy gezongen door Natalie Schoonbaert afgewisseld met leuke interventies van Boduin. “Ik heb een boekje geschreven met allemaal unieke verhalen, anekdotes en herinneringen aan Ann. Maar het is niet zo dat ik die zomaar ga voorlezen. Ik ben een actrice van opleiding. Dus ik breng een en ander wel op een levendige manier (lacht).”

Ann Christy woonde en leefde jarenlang in Wolvertem en Meise. Ze overleed in augstus 1984 op amper 38-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Haar as werd ook uitgestrooid op het kerkhof van Meise. Boduin schreef onder meer haar twee grootste hits : ‘Dag vreemde man’ en ‘Gelukkig zijn’. Boduin trekt de komende maanden zowat door heel Vlaanderen met het belevingsconcert.

Topartikels bij Goeiedag.be