Gerenoveerd operatiekwartier OLV Asse operationeel

In het OLV Ziekenhuis campus Asse werden deze week de eerste drie vernieuwde operatiezalen in gebruik genomen. De eerste operatie vond donderdag plaats en werd uitgevoerd door dokter Bart Middernacht van de dienst Orthopedie-Traumatologie.

Dr Krick OK Asse“Het nieuwe operatiekwartier in Asse is uitgerust met de meest moderne voorzieningen, inclusief een zogenaamd ‘digitaal OK’”, zegt dokter Middernacht. “Dat verwijst naar soft- en hardware waarmee een operatiekwartier wordt omgetoverd tot een regiekamer voor medische beelden, vaak in 3D. Daarmee kan de chirurg tijdens de ingreep gebruik maken van medische beelden van voorafgaandelijke onderzoeken, maar ook van precisiebeelden die tijdens de ingreep zelf worden genomen, zodat iedereen in de operatiezaal de ingreep van heel nabij kan volgen.”

Nu kan ook de volgende fase voor de renovatie van het operatiekwartier in Asse starten, waarbij nog een bijkomende operatiezaal en een ontwaakzaal worden heringericht. Tegen eind dit jaar moet het volledige operatiekwartier klaar zijn.

De campus Asse zal dan beschikken over twee grote operatiezalen van elk 55 m², twee zalen van 38 m² en een ontwaakzaal.

© Foto’s Peter De Schryver

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk