Onderhoudswerken op Edingsesteenweg vanaf 1 augustus

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat van 1 augustus tot 11 september op de Edingsesteenweg (N285), ter hoogte van Asbeek, een hele reeks versleten betonplaten vervangen door een asfaltverharding.

De werkzaamheden zijn opgedeeld in vijf fasen.

  • Van 1 tot 21 augustus (fases 1 tot 3) blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. Er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst om het verkeer te sturen.
  • Van 22 augustus tot 11 september (fases 4 en 5) is ter hoogte van de werfzone enkel verkeer in de richting van Asse mogelijk. Het verkeer richting Ternat wordt omgeleid via de Heedstraat en Platijn. Langs deze omleiding wordt eenrichtingsverkeer en een verbod voor zwaar verkeer (+ 7,5 ton) ingesteld. Het zwaar verkeer, dat van Asse naar Ternat wil rijden, moet in deze periode een omleiding volgen via de Brusselsesteenweg (N9), R0 en E40.  Gelijklopend met deze werken wordt nog een lokale herstelling van enkele betonplaten uitgevoerd ter hoogte van huisnummer 91.
edingsesteenweg Asse onderhoud 1
Klik op plan om te vergroten.
edingsesteenweg Asse onderhoud 2
Klik op plan om te vergroten.
Topartikels bij Goeiedag.be