Politie Amow flitst op landelijke wegen

De politie Amow kondigt aan dat het vanaf deze zomer ook meer snelheidscontroles gaat uitvoeren op kleinere, landelijke wegen. Daarvoor zal gebruik worden gemaakt van een snelheidsmeter op een statief.

“De snelheidsmeter is meer mobiel en kan bijvoorbeeld buiten onze politiewagen in de grasberm opgesteld worden”, zegt commissaris-woordvoerder Daniël Noens.

“Ideaal dus om snelheidscontroles te doen op de smalle wegen.  De politieauto staat niet onmiddellijk in het zicht van de naderende voertuigen, het verassingseffect speelt bijgevolg meer.”

De politie wil hiermee reageren op het onveiligheidsgevoel bij de trage weggebruikers. “De landelijke wegen worden vaak gebruikt als sluipweg en er wordt ook te hard gereden, terwijl deze straten in de zomer bij uitstek geschikt zijn om te wandelen, joggen, fietsen en paardrijden.”

De vier gemeenten – Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel – hanteren op landelijke wegen dezelfde basissnelheid van 50 km per uur. “70 km per uur mag enkel indien er expliciet een verkeersbord van 70 staat, maar dat is nooit het geval op deze landelijke wegen.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk