VIDEO: Bestelwagen tuimelt in skatepiste 't Jass

In het jeugdcentrum ’t Jass op de Asphaltcosite in Asse gebeurde vanmorgen rond 10 uur een wel erg bizar ongeval.

Een bestelwagen Mercedes Sprinter van de firma Rideaupress uit Vilvoorde belandde er in de kuip van de skatepiste, na een verkeerd manoeuvre. De firma kwam de grote zwarte gordijnen van de fuifzaal ophalen om ze te laten reinigen.

Om de gordijnen af te nemen is een stelling nodig. Dus reed de bestelwagen achterwaarts op de binnenkoer, die deels bestaat uit een skatepiste, om de stelling te kunnen uitladen.

Bij het draaien reed de bestuurder heel even vooruit, maar hij merkte de kuip van de skatepiste niet op. De wagen viel op zijn zij en donderde in de kuip. De bestuurder en zijn collega waren flink geschrokken, maar ze bleven gelukkig ongedeerd en konden zichzelf bevrijden.

De depannagedienst Steps uit Zellik werd er bijgehaald om het voertuig weer “op het droge” te krijgen. Dat lukte uiteindelijk, al waren er twee takelwagens en flink wat coördinatie en concentratie nodig.

“We hebben de bestelwagen eerst rechtgezet en daarna met twee takelwagens opgetild. Het was geen alledaagse depannage, maar er was gelukkig genoeg plaats voor een goede opstelling, dus echt moeilijk was het niet”, zegt zaakvoerder Steven Steps.

De zaakvoerders van Rideaupress regelden de verzekeringspapieren met het jeugdcentrum, maar er lijkt op het eerste zicht geen schade aan de kuip van het skatepark.


Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk