Oud-brandweercommandant in gemeenteraad Asse

Oud-brandweercommandant Louis Lombaert (67) legde maandag de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor N-VA, in opvolging van Etienne Keymolen die vorige maand na 33 jaar een punt zette achter zijn politieke carrière.

Lombaert zat de voorbije drie jaar al in de OCMW-raad. Daar wordt hij opgevolgd door Jan Verbiest (58), voorzitter van N-VA Asse. De N-VA krijgt nu trouwens een derde zitje in het OCMW, want volgens een eerdere afspraak volgt William De Blander (65) Cecile Sillis (Groen) op.

Met Lombaert heeft deelgemeente Mollem na negen jaar eindelijk nog eens een gemeenteraadslid. Liesje Wermoes (CD&V) is wel afkomstig van Mollem, maar woont in Asse-centrum.

“Het mag dan ook niet verbazen dat mijn bekommernis op de eerste plaats naar de mensen, verenigingen, het patrimonium en de veiligheid van onze deelgemeente zal uitgaan, te meer ik altijd actief deelnam aan het sociaal-culturele leven binnen, maar ook buiten Mollem”, zegt Lombaert.

Zo stond hij onder andere al vaak op de scène voor de Mollemse Toneelkring Harlekijn en zette hij in 2013 nog een briljante hoofdrol neer in de productie over de legendarische Assese volksfiguur Manke Fiel.

Als ingenieur en gewezen brandweercommandant in Asse (van 1980 tot 2005) beschikt Lombaert ook over een enorme terreinkennis van de gemeente. “Die ervaring wil ik aanwenden in technische dossiers, maar ook in ruimtelijke ordening en mobiliteit”, aldus Lombaert.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk