Bergestraat deels eenrichting

Een deel van de Bergestraat in Asse is, bij wijze van proef, sinds 4 januari eenrichting, iedere ochtend tussen 7 uur en 8.30 uur. Het gaat om het gedeelte vanaf de Poel tot de Petrus Ascanusstraat, in de richting van de Petrus Ascanusstraat.

Het gemeentebestuur wil hiermee het ochtendlijke sluipverkeer via de Bergestraat en de Kruiskouter richting Brusselsesteenweg knippen en de verkeersveiligheid voor de fietsers verhogen.

Het gaat voorlopig om een proefopstelling voor zes maanden.

Op de sociale media was er de voorbije dagen al heel wat kritiek te lezen omdat de maatregel plots werd ingevoerd zonder enige mededeling vooraf. Zelfs de bewoners bleken niet op de hoogte, hoewel de beslissing van het schepencollege al op 5 oktober vorig jaar werd genomen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk