Verdachten frituurbrand blijven in de cel

De Brusselse Raadkamer heeft de aanhouding bevestigd van de twee Assenaren die worden verdacht van de brandstichting in frituur Den Box in de Benedenstraat in Asse (Walfergem), vorige week vrijdag.

Het gaat om E.W. en B.B., beide 21 jaar. Ze raakten bij de brandstichting allebei zelf zwaar verbrand, waardoor ze al snel in beeld kwamen als daders. Bij de brand ging het huisje waarin de frituur was volledig in de vlammen op.

Een van de twee zit intussen in de cel, de andere verblijft nog in een Brussels ziekenhuis in afwachting van een operatie. Nadien zal hij worden overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek.

Het parket van Halle-Vilvoorde heeft over het dossier intussen een informatiestop afgekondigd. Dat neemt niet weg dat er in Asse al enkele dagen een hardnekkig gerucht circuleert dat een andere frituuruitbater uit de buurt de opdrachtgever zou zijn geweest. Een van de twee daders blijkt immers de neef te zijn van de uitbater van die andere frituur.

De betrokken frituuruitbater ontkent elke betrokkenheid en ook de uitbaters van Den Box hechten er geen geloof aan. Buren meldden ook dat er op de parking tegenover de uitgebrande frituur al een hele tijd ’s nachts verdachte zaakjes gebeurden. Volgens de buren werden op de parking regelmatig “witte camionettes gezien die zeer dicht tegen elkaar parkeerden om goederen over te laden”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk