Plantactie Groene Corridor groot succes

De 7e editie van de jaarlijkse fruitboom- en haagplantactie van Regionaal Landschap Groene Corridor (RLGC) is een succes.

Zaterdag bedeelde RLGC samen met 12 gemeenten in Noordwest-Brabant (Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst) niet minder dan 183 plantgoedpakketten. Dat was dus onder meer het geval bij de gemeenteloods in Grimbergen.

“En de actie stopt niet bij het bedelen van het bestelde plantgoed”, zegt milieuschepen Eddie Boelens (Groen). “We bieden de deelnemers ook gratis praktische brochures aan die hen op weg zetten met de aanplanting en het beheer. Zo werden via deze actie dit jaar zo’n 420 haagplanten besteld en 50 hoogstambomen in onze gemeente aangeplant.”

Topartikels bij Goeiedag.be