70 jobs gered bij Le Bon Grain Kobbegem

De Leuvense handelsrechtbank stemde dinsdagavond in met een overnamebod van de Vlaamse families Cretskens en Foucart op twee vestigingen van de noodlijdende industri√ęle bakkerij Le Bon Grain in Kobbegem (Asse) en Heusden-Zolder.

Ook de bakkerijgroep La Lorraine wilde deze twee – van de in totaal vijf – Vlaamse vestigingen graag binnenrijven, maar het blijken dus Cretskens en Foucart die een akkoord bereikten met de banken. De overnameprijs zou zo’n 6 miljoen euro bedragen.

Le Bon Grain legde een week geleden de boeken neer. De Limburgse ondernemer Raymond Cretskens en zijn Oost-Vlaamse tegenhanger Herman Foucart baten in hun regio meerdere winkels uit van Carrefour Express en Carrefour Market.

Hun broodproducten worden vers aangeleverd door Le Bon Grain, wat de interesse verklaart voor de bakkerijgroep.

In Asse zouden in eerste instantie 70 tot 80 van de 111 banen overgenomen worden. De voor woensdag geplande bijzondere ondernemingsraad werd afgelast.

Het personeel van de overgenomen vestigingen wordt vandaag een voor een bij de directie geroepen. In de andere vestigingen is het personeel ontslagen. Jean-Marie Machiels, destijds gedelegeerd bestuurder van Q-Bakeries Belgium (de vorige naam van Le Bon Grain), is aangezocht om de bedrijfsleiding weer op zich te nemen.

La Lorraine neemt wel de vestiging van Le Bon Grain in Morlanwelz (Henegouwen) over, goed voor 65 banen. Met de drie overnames zijn voorlopig 215 van de bijna 700 jobs gered.

Topartikels bij Goeiedag.be