Lingeriewinkels verzamelen bh’s voor Oxfam

Vrouwelijke gemeente- en OCMW-raadsleden van Asse brachten bij Lingerie Ghislaine in Asse hun oude, nog bruikbare bh’s binnen, als symbolische aftrap van de nieuwe inzamelactie ten voordele van Oxfam-Solidariteit.

Vorig jaar verzamelden vijftien zelfstandige lingeriewinkels in Vlaanderen samen al 15.000 oude beha’s voor de actie ‘Vrouwen ondersteunen vrouwen’.

Dit jaar doen 18 Vlaamse lingeriewinkels mee en is de ambitie om 20.000 beha’s op te halen. Beha’s die anders toch maar ergens in kasten blijven liggen.

“Veel vrouwen hebben thuis vaak nog een hele collectie degelijke beha’s die ze niet meer dragen omdat ze niet meer passen. De behamaat is nu eenmaal iets dat constant evolueert met de leeftijd of het gewicht. Wie tussen 2 en 30 november oude, nog bruikbare bh’s inlevert krijgt in ruil een bon van 10 euro die kan besteed worden bij een volgende aankoop”, zegt Mieke Vanderroost, zaakvoerster van Lingerie Ghislaine in Asse.

Ze neemt net als vorig jaar deel aan de actie samen met Gwenda De Coninck van Lingerie Laho in Opwijk.

De ingezamelde bh’s belanden in de Belgische Oxfam-tweedehandswinkels, waar ze aan lage prijzen worden verkocht. Zo kunnen vrouwen die het financieel moeilijk hebben zich toch kwaliteitsvolle lingerie aanschaffen.

De opbrengst van de verkoop – vorig jaar 25.000 euro – gaat integraal naar Oxfam-projecten wereldwijd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk