Kobbegem steunt Nepal met kunstenparcours

Met optredens van dertig meestal lokale artiestengroepen op twintig plaatsen in de dorpskern van Kobbegem wil een groep vrijwilligers zaterdagavond 17 oktober geld inzamelen voor het in april door een aardbeving getroffen Nepal.

KNobbePALgem treedt in de voetsporen van het evenement FILIkobbePIJNEgem dat in 2014 werd georganiseerd door dezelfde creatieve groep vrijwilligers uit Asse. Dat bracht 8.000 euro op voor de door de orkaan Haiyan getroffen Filipijnen.

Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ organiseert dezelfde groep vrijwilligers uit Asse nu een tweede editie van een kunstig parcours in de dorpskern van Kobbegem. Ditmaal gaat de opbrengst integraal naar het door een aardbeving getroffen Nepal in april dit jaar.

Lies en Hedwig Racquet, dochter en vader, zetten zich al jaren in om via de Kerun-werkgroep van vzw Himalayan Projects structurele hulp te bieden door onder meer een schooltje uit te bouwen in Chinnebas. Sinds 25 april gaat alle aandacht naar noodhulp en dan voornamelijk in Dadhing-district, het epicentrum van de eerste beving.

Op zaterdag 17 oktober vanaf 19 uur wordt de dorpskern van Kobbegem weer omgetoverd in een kunstige herfstcarrousel op meer dan 20 (unieke) locaties met vrijwillige medewerking van ruim 30 artiestengroepen.

Een kleine greep: twee leden van Douglas Firs brengen een huiskamerconcert, toneelgroep Overdatum speelt een stuk uit haar komende productie ‘Anna Karenina’, Folkgroep Jules, Vonq, The Montrol Kid, Djurdevak en Musicalia treden op, Thomas Van Bogaert speelt akoestische gitaar, Jeroen Vermeiren, gewezen dorpsdichter uit Bornem, zal interactief met z’n publiek dichten en Sarah Bossuwe, tot vorige week in de running voor K3 zoekt K3, doet mee met haar dansstudio. De Kobbegemse operazangeres Christine Schmidt zorgt om 23 uur voor het slotmoment in de kerk.

Voorts is er straatanimatie, staan tien masseurs van O-KI Shiatsu klaar voor een deugddoende massage en schenken kunstenaars van Asse en omstreken een werk weg (vooraf te bekijken op de website en ter plaatse in het oud-gemeentehuis). Ieder optreden duurt van 15 à 20 minuten, waarna de toeschouwers zich kunnen verplaatsen naar een andere locatie.

De Kobbegemse gastvrijheid is groot: Brouwerij Mort Subite, de kerk, de pastorie, de oude school en oud-gemeentehuis, jeugdhuis ’t Ressorke, café ’t Wit Paard, Het Torenhof en de enkele gezellige huiskamers stellen hun ruimte ter beschikking voor de artiesten.

Parkeren doe je bij Antalis (Breker 40, industrieterrein Kobbegem), waar een gratis shuttledienst wordt ingelegd. De afstand tussen de verschillende locaties kun je doen met de huifkarren. Nagenieten tussen pot en pint kan in het sociaal café in de oude school.

Info op www.knobbepalgem.be of www.facebook.com/Filikobbepijnegem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk