Kerkhof Mollem wordt gesaneerd in 2017

Het gemeentebestuur van Asse is van plan om in 2017 op het kerkhof van Mollem een hele reeks oude graven te verwijderen. Er dreigt in de volgende jaren plaatsgebrek op het kerkhof en er is geen ruimte om de begraafplaats uit te breiden.

Er is een lijst opgemaakt van alle graven die verwijderd mogen worden. Het gaat ofwel om graven zonder concessies waarvan de laatste begraving dateert van meer dan 10 jaar geleden – de zogenaamde kosteloze graven – of graven waarvan de concessie vervallen is.

Om alle mogelijke betrokkenen hiervan op de hoogte te brengen, wordt aan elk graf dat wordt weggenomen eerst een jaar lang een bericht geplaatst. Deze bordjes mogen niet verwijderd worden. Een lijst van de graven wordt ook uitgehangen aan de ingang van het kerkhof.

Van de betrokken graven kan iedereen gedurende een jaar informatie opvragen en, indien gewenst, de concessie laten verlengen tegen de huidige tarieven.

De nabestaanden hebben bij niet-verlenging na dit jaar nog zes maanden de tijd om zelf de graftekens te verwijderen. Nadien worden ze door het gemeentebestuur verwijderd en ook eigendom van het bestuur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk