Asse-Lennik stelt nieuwe ploeg voor (+ foto's)

Asse-Lennik is klaar voor een nieuw seizoen aan de top van de Ethias-league volleybal. In de Brussels Kart in Groot-Bijgaarden werd de nieuwe ploeg voorgesteld.  Eric Van Snick was, zoals altijd, de welbespraakte ceremoniemeester. De belangrijkste sterkhouders zijn gebleven en de ploeg werd aangevuld met een klepper als Frank Depestele en een aantal nieuwe krachten waarin het bestuur veel hoop heeft gesteld. Johan Devoghel hernieuwde zijn contract als coach en trainer.

Met een tweede plaats in de competitie en een overwinning in de finale van de Beker van België, met de bekroning van Robin Overbeeke als speler van het jaar én coach Devoghel als coach van het jaar beschikt Asse-Lennik nu naast een goede ploeg nu ook over een stevige reputatie.

Namen

Asse-Lennik telt twaalf spelers, de helft van hen 2 meter of groter. Hun namen: Lou Kindt (Bel, 2.02), Frank Depestele (Belg, 1.92), Robbert Andringa (Ned, 1.93), Dirk Sparidans (Ned, 1.80), Seppe Baetens (Bel, 1.91), Rune Fasteland (Nor, 2.04), Robin Overbeeke (Ned, 1.97), Reinis Pekmans (Lat, 2.03), José Miguel Sugranes (Spa, 2.01), Lienert Cosemans (Bel, 2.00), Adrian Stszewski (Pol, 1.96) en Martijn Colson (Bel, 2.03).

Ook het bestuur werd uitgebreid en de werking geoptimaliseerd. Er rest het bestuur nog één belangrijke taak alvorens de competitie aan te vatten: een hoofdsponsor zoeken. Nieuw is de cel NTS (Network Through Sports) een groep van zakenlui die de club 1 maal om de 2 maanden bij mekaar wil brengen. Ook de Business Club heeft een nieuwe naam en heet nu Gold Partner.

Champions League

Naast de reguliere competitie treedt de club ook aan in de Europese Chamions League. Zijn thuiswedstrijden (5/11 tegen het Roemeense Constanţa, 17/12 tegen het Poolse Rzeszow en 21/1 tegen het Italiaanse Lugano) zal de club afwerken in de Arenahal in Deurne. Supporters die mee de Europese verplaatsingen doen (Lugano 19/11, Rzeszow 2/12 en Constanţa 26/1) worden extra in de watten gelegd met o.m. een verplaatsing in een luxebus naar Italië.

Voor de thuiswedstrijden in de Champions League zijn er verschillend VIP-arrangementen voorzien. Meer info op de website van de club: http://www.volleyasselennik.be of via de bestuursleden.

De eerste competitiewedstrijd speelt Asse-Lennik tegen VDK in Gent, op donderdag 29 oktober. De eerste thuiswedstrijd (maar dan in Deurne gespeeld) is de CL-wedstrijd tegen Tomis Constanţa.

Topartikels bij Goeiedag.be