Geen winkelcentrum op site Dasa

Het gemeentebestuur van Asse weigert een bouwvergunning voor een nieuw winkelcentrum op de site van de dansschool Dasa op de Gentsesteenweg.

De aanvraag, ingediend door de nv AAA Retail – Point of Presence uit Affligem, gaat over twee verkooppunten, verdeeld over twee gebouwen en met een totale handelsoppervlakte van 2.678 m².

Volgens het plan zouden de bestaande gebouwen worden afgebroken om plaats te maken voor de handelspanden, met de dansschool op de verdieping.

Het Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor de Distributie gaf op 19 augustus al een ongunstig advies. Het gemeentebestuur volgt dat nu.

‘Gelet op de overlast die de handelsvestiging zal veroorzaken voor de overwegend residentiële buurt (voornamelijk bestaande uit eengezinswoningen) en gelet op het volume en de grootte van het project dat in schril contrast staat met de bestaande omgeving, adviseert het college de voorliggende socio-economische aanvraag  – vanuit het oogpunt ruimtelijke ordening en mobiliteit – dan ook ongunstig.’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk