Overweg Petrus Ascanusstraat gaat zeven weken dicht

In Asse start op maandag 10 augustus de aanleg van een nieuw stukje fietssnelweg van Asse naar Brussel (de AB-route), tussen de Petrus Ascanusstraat en de nieuwe verkaveling ‘Cruyscouter’. Tegelijk gaat de spooroverweg in de Petrus Ascanusstraat zeven weken dicht.

De nieuwe verkaveling in de Bergestraat wordt aangesloten op het rioleringsnet. Dit gebeurt via een onderdoorpersing van de overweg, waardoor die overweg wordt afgesloten voor alle verkeer, ook voetgangers en fietsers.

Infrabel dekt de lichten aan de overweg af en de overweg wordt afgesloten. Fietsers die vanuit Asse-centrum naar Walfergem moeten, moeten de N9 nemen. Infrabel zal de spooroverweg in de Petrus Ascanusstraat ook vernieuwen.

De werkzaamheden duren tot einde september. Tijdens de werken wordt de Petrus Ascanusstraat, tussen Bergestraat en N9, afgesloten voor het verkeer. Het doorgaand verkeer gaat via de N9.

De huizen in de Petrus Ascanusstraat die parallel lopen met de spoorweg, kunnen ontsluiten via een werfweg die leidt naar de nieuwe verkaveling.

Na deze werken wordt de Petrus Ascanusstraat opnieuw éénrichting naar de N9, zoals sinds 1 juli het geval is.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk