Gedumpte hond gered uit glascontainer

De politie Amow en brandweer van Asse hebben zaterdagavond een hondje, een Jack Russell, gered uit een glascontainer waarin het dier blijkbaar was gedumpt.

De politie kreeg rond 20 uur een telefoontje waarbij iemand meldde dat er een hond zat in de glascontainer aan de kerk van Asse-Terheide.

‘Het staat vrijwel vast dat het dier werd gedumpt, omdat het daar zelf onmogelijk kan inklauteren’, zegt commissaris Daniël Noens, woordvoerder van de politie Amow.

‘De politie riep de brandweer op die de hond uit de container hielp. Het dier was niet gekwetst en werd door onze diensten meegenomen. De hond was wel gechipt en stond geregistreerd bij een persoon uit Berlare. Die verklaarde dat het dier zich bij een familielid in Asse bevond. Het meisje in kwestie uit Asse zei op haar beurt dat ze de hond aan een jongen had gegeven.’

De politie kwam zo uit bij William B. uit Asse. Het is echter nog niet duidelijk of hij de hond zelf dumpte. ‘Hij vroeg wel telefonisch of hij het dier weer mocht komen ophalen, wat werd toegestaan, maar hij is niet komen opdagen.’

Het onderzoek loopt nog verder. De betrokkene riskeert vervolging omdat hij zich schuldig maakte aan dierenmishandeling. Hij kan mogelijks ook opdraaien voor de kosten.

De Jack Russel verblijft thans bij de buurtbewoner die de politie verwittigde.

(foto’s ingestuurd)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk