Dakbrand in verdeelcentrum Delhaize Zellik

In het verdeelcentrum van Delhaize in Zellik woedde donderdagnamiddag een korte maar hevige brand op het dak van depot E2.

De dakbrand brak uit rond 15 uur om een nog onbekende reden. In de meest afgelegen depots E1 en E2 bevinden zich enkel droge producten, vooral schoonheids- en verzorgingsproducten.

Het depot is een van de vijf gebouwen van het distributiecentrum van Delhaize in de bedrijvenzone Broekooi in Zellik. De brandzone bevond zich op de scheiding van de twee delen.

‘Alle werknemers in het gebouw, samen ongeveer 200 arbeiders en bedienden, werden onmiddellijk ge√ęvacueerd’, zegt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize.

De brandweerzone West-Brabant kwam massaal ter plaatse. De dakbekleding brandde over een smalle strook met een lengte van twintig meter. Volgens de brandweer liep er vrij veel bluswater naar binnen. Rond 16.30 uur waren de blussingswerken achter de rug. Niemand werd gekwetst.

‘Technici van Delhaize onderzoeken wat de oorzaak zou kunnen geweest zijn, welke impact de brand heeft op het gebouw en welke schade er binnenin is’, aldus Dekelver.

‘Er wordt in elk geval de rest van de dag niet meer gewerkt in deze depot. De werknemers konden na afloop onder begeleiding naar binnen om hun gerief uit de kastjes te halen en ze mochten vervroegd naar huis.’

Volgens Dekelver zal de brand geen impact hebben op de voorraden in de winkels. ‘Het gaat enkel om droge producten en daarvan hebben de winkels er meestal voldoende in reserve.’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk