Kruispunt station in Asse vrijdagnacht volledig dicht

Het kruispunt van de Brusselsesteenweg (N9) met de Stationsstraat in Asse wordt vrijdag 17 april volledig afgesloten voor asfalteringswerken en aansluitend markeringswerken.

De weg wordt afgesloten na de vrijdagavondspits en zal terug open worden gesteld op zaterdagnamiddag. Een grote omleiding wordt voorzien en zal lokaal aangeduid worden. 

Daarna wordt de situatie zoals daarvoor (fase één) terug van kracht. De N9 komende van Brussel richting Stationsstraat wordt dan terug ter hoogte van het kruispunt afgesloten. Het verkeer zal via de N9k naar het rond punt van Huinegem moeten rijden. Het verkeer komende van Aalst kan volgens de normale route rijden.

Op woensdag 22 april voorziet de aannemer om de verkeerslichten in werking te stellen, waarna het kruispunt volledig wordt opengesteld.

Na de werken zal het kruispunt en de weg afgestemd zijn op de locatie van de nieuwe brandweerkazerne van Asse. Omdat de brandweerwagens momenteel te groot zijn om de scherpe bocht aan het station te nemen, wordt een bypass gecreëerd.

Ook andere huldiensten en De Lijn zullen van deze weg gebruikmaken. Ander verkeer mag deze bypass niet gebruiken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk