Maand lang zware hinder aan kruispunt station Asse

Ter hoogte van het station in Asse wordt vanaf 16 maart het kruispunt van de N9 met de N9k (ringweg) aangepast. De werkzaamheden duren ruim een maand.

De aanpassing, die al anderhalf jaar werd uitgesteld, is nodig om het voor brandweerwagens en bussen van De Lijn mogelijk te maken om vanaf de ringweg af te slaan naar de Stationsstraat.

Die afslag is voor het gewone verkeer sowieso verboden, maar de huidige inrichting is te smal voor brandweerwagens en bussen om daar te kunnen afslaan.

Daarom wordt een extra rijstrook gecreëerd die enkel gebruikt zal mogen worden door de hulpdiensten en lijnbussen.

Tegelijk zal het eindelijk ook mogelijk worden om vanaf de Stationsstraat linksaf te slaan naar de ringweg.

De werkzaamheden beloven echter een maand lang voor flink wat verkeershinder te zullen zorgen in Asse-centrum.

Zo wordt in een eerste fase, vanaf maandag 16 maart de afslag van de Brusselsesteenweg naar de Stationsstraat afgesloten gedurende vier weken.

Het verkeer moet een omweg volgen via de ringweg en de Huinegem. Ook de ringweg wordt richting Brussel afgesloten vanaf de rotonde.

Het verkeer van Aalst richting Brussel kan volgens de normale route blijven rijden via de Stationsstraat.

Fietsers moeten op de ringweg het fietspad richting rotonde tijdelijk gebruiken als dubbelrichtingfietspad. Op de as Aalst-Brussel worden fietsers omgeleid via de AB-route. Ook de fietsenstalling tussen de ringweg en het station van Asse wordt tijdelijk verwijderd voor de werken.

Van 13 tot 17 april heropent het kruispunt met de Stationsstraat, maar dan wordt al het verkeer op de ringweg in beide richtingen afgesloten.

Het verkeer dat vanuit Brussel richting Mollem/Brussegem moet, zal via Huinegem naar de rotonde Huinegem omgeleid worden.

Tot slot wordt in de nacht van 17 op 18 april het hele kruispunt afgesloten, om frees- en asfalteringswerken uit te voeren. Er wordt die nacht een grote omleiding voorzien.

herinrichting station Asse 1

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk