’t Smiske blaast kinderkoor Wamblientjes nieuw leven in

‘t Smiske in Asse brengt het roemrijke kinderkoor ‘De Wamblientjes’ opnieuw tot leven.

Eén generatie geleden maakten de Wamblientjes – geboren in Wemmel – furore in de Vlaamse media, onder andere via het radioprogramma ‘van Kattekwaad tot Erger’, diverse cd’s met kinderliedjes en de medewerking aan de Samson-CD’ s en tv-clips. Via de Wamblientjes werd een hele groep kinderen en jongeren muzikaal gevormd.

wamblientjes2bSamen met Johan Waegeman (foto), destijds de geestelijke vader van de Wamblientjes en enkele ex-Wamblientjes plant ’t Smiske nu een heropstart van dit kinderkoor.

Waegeman was het afgelopen jaar in ’t Smiske de dragende kracht achter de ‘Talentenstage’ en verzorgde ook enkele kinderzangstondes op zondagnamiddag.

In ’t Smiske waait intussen een stevige ‘kinderwind’, wat eind vorig jaar nog maar eens bleek tijdens het kinderzangfeest en de kinder-cd ‘Appelmoes’.

Om van start te gaan met de nieuwe Wamblientjes biedt ‘t Smiske tien gratis audities en repetities aan voor jongeren van (ongeveer) 9 tot 14 jaar.

Een vlotte groep zangmentoren, Marleen De Smedt en Monika De Taeye, zingen met jonge zangtalentjes om zo week na week nog beter en vlotter te zingen, met respect voor de eigenzinnige karakters en de stemkleur.

De Wamblientjes zingen voor het eerst op zaterdag 24 januari van 10.30 uur tot 12 uur en houden wekelijks een repetitie op hetzelfde uur.

Na deze 10 gratis lessen wordt vanaf september een vervolgreeks gepland, waarvoor 20 euro per kind als bijdrage in de onkosten wordt gevraagd.

In die lessen worden de zangertjes voorbereid op studiowerk, want het is de bedoeling om in de toekomst een nieuwe cd op te nemen. Meer info of inschrijven kan op mogendoen@belgacom.net.

wamblientjes1

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk