Oversteekplaatsen N9 Asse laten op zich wachten

Asse wacht al een jaar op de aanleg van drie oversteekplaatsen op de N9 die door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Vlaams-Brabant werden beloofd.

Dat zei schepen Yoeri Vastersavendts (Open VLD) tijdens een infomoment voor bewoners in de Petrus Ascanusstraat en de Bergestraat.

Volgens Vastersavendts gaf AWV al een jaar geleden haar akkoord om oversteekplaatsen aan te leggen ter hoogte van de Colruyt (parket Halle-Vilvoorde), aan de Kastanjelaan en aan de Delhaize-winkel op de Brusselsesteenweg.

Bewoners van de N9 vragen al jaren naar deze oversteekplaatsen, maar door de aanwezigheid van busbanen – verkeerstechnisch gaat het om ‘bijzonder overrijdbare bedding’ – waren die erg moeilijk te bekomen.

‘Ze hebben dan uiteindelijk voor ons een uitzondering gemaakt. Alleen blijft het blijkbaar wel heel lang wachten op een pot verf’, zucht Vastersavendts.

Bij de herinrichting van de N9 tussen de Vaal en de Langestraat, een project dat intussen door het Vlaams gewest werd opgeschoven naar 2016, is afgesproken dat er bij elke bushalte een oversteekplaats komt. Bij alle toekomstige herinrichtingen van gewestwegen wordt dat voortaan de regel.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk