VIDEO: Burgemeester Van Elsen in bananenpak tijdens Hopduvel?

De Wereldwinkel van Asse laat ook van zich horen tijdens de Hopduvelfeesten van komend weekend.

Dat gebeurt in de vorm van een grootse ‘Asse FairTradeGemeente’ stemactie op poten gezet. Asse is sinds 2006 een fairtradegemeente en om die titel te houden, moeten de inwoners tonen dat ze achter fair trade staan.

Gedurende heel de Hopduvelfeesten kunnen de feestgangers stemmen voor Asse FairTradeGemeente. Aan de cocktailbar staat een ‚Äėphotobooth‚Äô: een druk op de grote knop en er wordt een foto gemaakt. Meteen ook een kans om op het grote scherm te komen.

Bij 1000 stemmen zal burgemeester Koen Van Elsen van Asse als tegenprestatie het publiek in bananenpak toespreken.

Dit filmpje wil het publiek alvast opwarmen.

Andere faire activiteiten verzorgd door Wereldwinkel Asse zijn de cocktailbar op vrijdag en zaterdag, een workshop sapjes mixen met sappenfietsen op het Kinderdorp zaterdagmiddag, en de ge√ęngageerde duvel in de stoet op zondag.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk