Taalprikkels op speelplein Asse en Zellik

De dienst Integratie en de speelpleinwerking van gemeente Asse nodigden tijdens de laatste week van de zomervakantie enkele organisaties uit die met de kinderen rond taal werkten.

De kleuters werden getrakteerd op verhalen en vertellingen van vzw Creafant. De kinderen uit de lagere school genoten van toneelstuk ‘HiHa’ en van aansluitende taalstimulerende workshops van Fast Forward, een organisatie die voornamelijk theater maakt voor anderstaligen die Nederlands leren.

De animatoren staken hun activiteiten in Asse en Zellik voor de gelegenheid in een werelds jasje. Het speelplein stond zoals altijd open voor alle kinderen, maar anderstalige kinderen – die wat extra taalprikkels kunnen gebruiken net vóór het begin van het nieuwe schooljaar – werden extra gestimuleerd om naar het speelplein te komen.

Op die manier oefenden ze in hun vrije tijd Nederlands, samen met hun Nederlandstalige vrienden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk