Dagelijks één geslaagde woninginbraak in zone Amow

De politiezone Amow (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) telde tussen 1 januari en eind juli 366 geregistreerde inbraken in woningen. Het gaat om 153 pogingen en 213 effectieve inbraken. Op 212 dagen betekent dit dat er dagelijks dus gemiddeld één (geslaagde) inbraak gebeurt in Amow.

In dezelfde periode vorig jaar waren er 380 inbraken (pogingen inbegrepen).

In juli waren in Amow 41 inbraken, 18 effectieve en 23 pogingen. In Asse ging het om 26 feiten, Wemmel 8, Merchtem 6 en tot slot Opwijk met 1 feit.

Toch is dat heel wat minder dan juli 2013 toen liefst 98 inbraakfeiten werden geteld. Dit was voor de zone Amow echter zeer uitzonderlijk hoog.

In de eerste helft van 2014 waren er in Amow 17 aanhoudingen voor diefstal. Er werden ook 17 illegalen opgepakt. 26 personen belandden in de cel wegens dronkenschap en het verstoren van de openbare rust.

Meer preventiesamenwerking

De samenwerking, onder meer op gebied van inbraakpreventie, werd onlangs nog uitgebreid. Niet alleen TARL (Ternat, Affligem, Roosdaal, Liedekerke) maar ook Dilbeek trad toe.

‘Dit biedt enorme mogelijkheden om eenzelfde techniek aan te wenden om bijvoorbeeld doelgericht te patrouilleren’, zegt commissaris Daniël Noens.

‘Er zijn meer voertuigen – zowel gestreepte als anonieme – en politiemensen op het terrein. In de samenwerking tussen de verschillende politiezones oriënteren ze zich vooral naar de zonegrenzen.’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk