Josse De Pauw centrale gast Hopduvelfeesten 2014

Josse De Pauw wordt de ‘Assenaar in de kijker’ op de komende tweejaarlijkse Hopduvelfeesten in Asse op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 september.

Voor Josse De Pauw (62) werd in samenwerking met cc Asse een programma uitgewerkt waarbij alle facetten van de kunstenaar aan bod komen: acteur, filmregisseur, theatermaker, auteur en columnist.

Josse werd geboren in Asse, woonde er in de Stationsstraat en liep als externe school bij de Broeders-Missionarissen van het Heilig Hart in Walfergem. Nadien bouwde hij een bijzondere band op met Brussel.

Tijdens de Hopduvelfeesten loopt onder meer een tiendaagse tentoonstelling rond Josse De Pauw. Hij wordt ook de centrale gast van de Hopduvelverzen.

Voorts zijn er in het CC Oud Gasthuis voorstellingen gepland van het muziektheater An Old Monk, De Pauw’s ode aan jazzlegende Thelonious Monk, en worden de films ‘Iedereen Beroemd’ en ‘Crazy Love’ vertoond.

Na het openingsspektakel (12 september) brengt Josse De Pauw samen met het vijftienkoppige Flat Earth Society fragmenten uit ‘Weg’, een theaterstuk dat Josse in 1998 schreef en waar de personages het Asses dialect praten.

Tot slot zijn er op zondag 7 september ook nog twee opvoeringen van de speciale monoloog ‘Waarbeek chats’, waarbij De Pauw de mensen op het gemeentelijke hopveld in Waarbeek meeneemt op een avontuurlijke reis door de tijd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk