Brand in werkatelier herleidt auto's tot schroot (+ foto's)

Op de Vaal in Asse is dinsdag kort na de middag een werkatelier voor auto’s in de vlammen opgegaan. Vier voertuigen, een motor, een quad en enkele fietsen zijn vernield.

De brand ontstond rond 13.15 uur. Een Bulgaar was in het werkatelier aan het lassen of slijpen aan een kleine personenwagen. De poort van het atelier stond open. Bij die werkzaamheden moet iets mis zijn gegaan, want de auto vatte plots vuur. De man liep naar de overzijde van de straat en belde aan bij verschillende huizen om te vragen de brandweer te bellen.

Toen de brandweer van Asse ter plaatse kwam, was het vuur al overgeslagen naar een tweede voertuig, een oude Fiat 500, en steeg er uit het gebouw een dikke zwarte rook op. De brandweermannen moesten aan de poort eerst een witte bestelwagen van de Bulgaren wegduwen voor ze met de bluswerken konden beginnen. Ze duwden de bestelwagen de Brusselsesteenweg op.

Na een klein half uur was de brand onder controle, maar de schade aan het atelier is vrij aanzienlijk. Twee uitgebrande voertuigen werden door de brandweer naar buiten gesleept, de overige voertuigen in het atelier – twee auto’s, een motor, een quad en een aantal fietsen – zijn eveneens vernield, maar de brandweer liet ze staan. ‘Het plafond van het gebouw is door de brand te instabiel geworden en dreigt in te storten’, zegt brandweerluitenant Paul De Sadeleer.

Een aantal voertuigen dat buiten op het trottoirs stond bleef gespaard van het vuur.

In de straat werd de elektriciteit een tijdlang afgesloten. De buren zeggen dat er in het atelier vaak aan auto’s wordt gewerkt door Oost-Europeanen, maar meestal gebeurt dat ’s avond.

De eigenaar van het pand, die eveneens in de buurt woont, kwam ter plaatse, maar ook hij had geen verdere informatie. Het pand is verhuurd aan een Assenaar en die huurder, die momenteel echter in het ziekenhuis ligt, laat in de werkplaats regelmatig Oost-Europeanen werken aan auto’s.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk