Brandstichting in manege in Mollem

In de manege Mollem Golden Club naast de kerk van Mollem werd afgelopen nacht brand gesticht. Er was stro in brand gestoken in een stal.

Er ging een hele hoop stro in de vlammen op, maar de schade aan de stal valt mee.

Het vuur brak uit rond middernacht. De eigenaar probeerde, in afwachting van de brandweer, met een tuinslang het vuur onder controle te houden. Ook een volleybalteam, dat nog op het terras zat, snelde te hulp met brandblussers. De strobalen werden met een tractor uit de stal gehaald om ze uiteen te halen en beter te kunnen blussen.

Enkele paarden werden ge√ęvacueerd, maar de dieren waren nooit in gevaar.

Politie en brandweer vermoedden onmiddellijk kwaad opzet, omdat zelfontbranding op die plaats kan worden uitgesloten. Er werd ook vastgesteld dat het stro op twee plaatsen in brand was gestoken.

Het parket Halle-Vilvoorde stuurde een branddeskundige, die intussen bevestigde dat het wel degelijk om brandstichting gaat. Het verdere onderzoek loopt nog.

De manege wordt al een tijdje geconfronteerd met onverklaarbare gebeurtenissen, zoals paarden die plots uitbreken. Ook afgelopen nacht was eerst een loslopend paard opgemerkt in de stal met de paardenboxen. Daardoor werd ook de brand snel opgemerkt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk