Valse kookpottenverkoper opgepakt in Asse

De politie pakte donderdag in Asse een Nederlandse verkoper van kookpotten op. Een bewoonster op de Huinegem had even voordien een 12-delige kookpottenset gekocht voor honderd euro. Hoewel ze eerst dacht de zaak van haar leven te hebben gedaan, betrouwde ze de handelwijze niet en belde naar de politie.

De Nederlandse verkoper liet uitschijnen dat hij kookpotten van het Zwitserse topmerk AMC verkocht aan een zeer scherpe prijs, maar in werkelijkheid ging het om potten van zeven euro per stuk die hij probeerde te slijten aan 180 euro voor zes potten.

Hij maakte gebruik van een reclamefoldertje waarin stond dat de 12-delige set normaal 1.425 euro kost.

Een patrouille in de buurt kon de bewuste leurder snel oppakken.

Hij werd verhoord voor een inbreuk op de ambulante. Zijn goederen werden in beslag genomen. Het ging om messensets, kookpotten en tapijten, 520 euro van eerdere oplichtingen dezelfde dag en Bancontact-toestelletje dat hij gebruikte om mensen gemakkelijk te laten betalen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk